Mitä on Loisto?

Loisto on seurakuntien yhteistä toimintaa Savonlinnan alueella. Loisto ei ole seurakunta, vaan osa paikallisten seurakuntien työtä. Toiminnan taustalla olevan Loisto-yhteys ry:n tarkoitus on olla seurakuntia ja eri seurakuntataustoista tulevia ihmisiä yhdistävä toimija. Loisto toimii tiiviissä yhteistyössä Savonlinnan seurakunnan, Savonlinnan helluntaiseurakunnan ja Savonlinnan vapaaseurakunnan kanssa.

Olemme olemassa, jotta syntyisi yhteys; yhteys Jumalaan, itseen, toinen toisiimme ja seurakuntien kesken. Tavoitteenamme on rakentaa turvallinen ja avoin ilmapiiri itsen, toisen ja Jumalan kohtaamiseen sekä ravita, rohkaista ja varustaa niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin elämään todeksi Jumalan valtakuntaa arjessa, houkutellen näin muitakin rakastavan Jumalan yhteyteen. Jokainen on tervetullut mukaan sellaisena kuin on.

Loisto-yhteys ry järjestää Loistoiltoja, Loistomessuja, soluja (pienryhmiä), leirejä, livestriimejä, raamattuluentoja, evankelioimistempauksia, rukous- ja yhteysiltoja, erilaisia teema- ja koulutustilaisuuksia, retkiä jne. Toimintamme perustuu paljolti vapaaehtoistyön varaan.

Loistoillat

Loistoillat ovat kaikille avoimia yhteiskristillisiä jumalanpalveluksia. Iltojen ohjelmassa on mm. ylistystä, raamatunopetusta, todistuspuheenvuoroja, ym. ohjelmaa, rukouspalvelua ja rentoa yhdessäoloa kahvilassa.

Loistoiltoja järjestetään n. kaksi kertaa kuukaudessa lauantaisin klo 17, vaihdellen lähinnä joko Seurakuntakeskuksella tai Helluntaiseurakunnan tiloissa. Illoissamme käy paljon ”ruuhkavuosissa” eläviä perheitä, joten kävijämäärät vaihtelevat melko paljon, tällä hetkellä n. 90-120 ihmisen välillä.

Lastenloisto

Lapset ja varhaisnuoret ovat Loiston arvoissa ja toiminnassa keskiössä, niinpä panostamme paljon lastenohjelmaan.

Loistoilloissa on omaa ohjelmaa lapsille useammassa ikäryhmässä ja ilmainen iltapala. Lasten ja varkkien ohjelma on nimeltään Lastenloisto. Loistoillan alussa lapset ovat hetken mukana yhdessä aikuisten kanssa. Tämän jälkeen heidät siunataan ja ohjataan Lastenloistoon. Lastenloistossa on opetusta, toimintaa, leikkejä ja pelejä. Lapsia Lastenloistossa käy tällä hetkellä n. 20-30/ilta. Jokainen uusi lapsi on tervetullut mukaan. Myös Loiston viikonloppuleireillä on lapsille erillinen ohjelma ja opetus.

Lastenloiston ensisijaisena tavoitteena on, että lapset ja varkit tulisivat tuntemaan Jeesuksen, oppisivat rakastamaan häntä ja luottamaan häneen ja hänen Sanaansa, Raamattuun. Tavoitteenamme on luoda turvallinen, mukava ja vapaa ilmapiiri, jossa jokainen lapsi ja varkki kohdataan yksilönä, sellaisena kuin on. Toivomme pystyvämme tukemaan myös ystävyyssuhteiden syntymistä.

Loisto Kerimäki

Loistolla on toimintaa myös Kerimäellä. Tutkiskellaan Raamattua ja keskustellaan vapaamuotoisesti kahvi- tai teekupposen ja pienen purtavan äärellä viikoittain Seurakuntakodin alakerrassa maanantaisin tai torstaisin klo 18.

Loisto-sport

Loisto-sport järjestää erilaista liikunnallista aktiviteettia. Välillä ohjatumpaa ja tavoitteellisempaa, kuten juoksu-, maastopyöräily- tai melontakoulu, ja välillä spontaanimpaa, kuten vaellusretket, kimppalenkit yms. Mitä vaan liikuntaan ja urheiluun liittyvää saattaa olla luvassa.

Sählyvuorot

Loistolla on oma sählyvuoro Seurakuntakeskuksen salissa tiistaisin klo 19-21. Myös sinne ovat kaikki tervetulleita.